Familie & Gezin Fotografie

Als fotograaf hoor ik heel vaak, Ik sta nooit leuk op foto's. Dit betekend echter dat je gewoon de juiste fotograaf nog niet bent tegen gekomen. 

Hoe je eruit ziet is slechts een kleine factor in de foto, Belangrijker is wat je uitstraalt op de foto.

Pas als je helemaal comfortabel bent, ben je op je mooist!

Dit probeer ik te bereiken met kleine opdrachten die jullie tijdens de shoot uitgelegd krijgen. Op die manier ben je meer met elkaar bezig en minder met hoe je op de foto komt. Zo ontstaan er foto's die niet geposeerd zijn en stralen van spontaniteit!

 

Werkwijze

Voorafgaand 

Op het moment dat je contact opneemt zullen een aantal dingen gevraagd worden. Met hoeveel personen ben je? Zijn er kinderen bij, en hoe oud zijn ze? heb je al een locatie op het oog? en wanneer wil je de shoot plaats laten vinden?

Zodra je deze vragen beantwoord hebt en we een datum en tijd hebben gepland kunnen de voorbereidingen beginnen. Dit zal met name het stukje kleding en locatie zijn. (meer informatie hierover vind je verderop op deze pagina) 

Week van de shoot

Begin van de week voordat je shoot plaatsvind neem ik contact met je op om de laatste dingen door te spreken. Heb je eerder vragen mag je natuurlijk altijd contact opnemen. De dag en tijd van de shoot spreken we op de locatie af. Hier maken we in een relaxte sfeer genoeg foto's om later zelf uit te kunnen kiezen. Na ongeveer een uurtje zijn we klaar en kan het wachten beginnen.

Na de shoot

Na de shoot ga ik beginnen aan de nabewerking van de foto's. Ik maak een selectie van minimaal 15 foto's zonder maximum. Deze foto's ontvang je in een een persoonlijke galerij waar alle foto's met watermerk in terug te vinden zijn. Ook ontvang je een coupon voor 1 gratis download. extra foto's zijn gemakkelijk te downloaden voor 9,95 euro per stuk of als complete galerij ( prijs voor galerij is afhankelijk van galerij grootte) 

Locaties

Locaties met kinderen (3 t/m 12)

Wat is nou de beste locatie voor een mooie foto? Die vraag krijg ik heel vaak. Het antwoord daarop hangt alleen helemaal af van jullie wensen en groepsdynamiek. Zijn er tijdens de shoot kinderen aanwezig die graag hun energie kwijt willen? Dan is een buitenlocatie met rustige omgeving vaak de beste keuze. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld: het bos, duingebied, Strand of open platteland. 

Locaties met kinderen (0 t/m 3-4)

Wil je graag met het gezin op de foto en heb je jonge kinderen? Dan raadt ik vaak aan een locatie te kiezen die de kinderen al kennen. Dit kan bijvoorbeeld thuis zijn, Een mooie plek in de buurt of een plek waar jullie vaker komen. Voor kleinere kinderen is naar een vreemde plek gaan vaak al een grote verandering zeker wanneer er ook nog eens iemand met een camera de hele tijd je aandacht graag wilt. Dit hangt natuurlijk ook helemaal af van het kind opzich. Sommige kinderen kunnen heel goed tegen snelle veranderingen en andere moeten simpelweg langer wennen aan een nieuwe situatie.

Locaties met grote groepen

Een locatie met groepen groter dan 10 mensen is lang niet zo lastig als dat het soms lijkt. Waar je dan voornamelijk op moet letten is dat de locatie past bij jullie als groep. Vaak zijn de mooiste fotolocaties dichterbij dan je denkt. 

 

TIPS

Tips met kids

• Neem iets mee waar de kinderen blij van worden. ( bij jonge kinderen is dit vaak een knuffel bij oudere een zoete lekkernij)

• Bereid je kinderen voor op een fotoshoot. Maak er geen verassing van.

• Dwing je kinderen niet tijdens een shoot. Laat ze hun gang gaan. De fotograaf zal je kinderen proberen te sturen.

 

Kledingtips

• Probeer de kleding op elkaar af te stemmen, Maar trek niet allemaal hetzelfde aan.

• trek lichte kleuren aan. Dit beïnvloed het eindresultaat  aanzienlijk.

• Trek iets aan waar jij je goed in voelt! 

• Weet je niet zeker welk shirtje je nou leuker vind? Neem ze allebei mee! 

 

De verschillende pakketen die ik aanbied:


Neem direct contact op voor de mogelijkheden door op de bovenstaande button te klikken.